15:00

IF Tunabro U

Referat: Sundborns GoIF - IF Tunabro U

Klar förlust mot Tunabro

Under söndagseftermiddagen mötte Sundborns GoIF borlängelaget IF Tunabro U hemma på Sundens IP. Sundborn gör en svag insats och får inte alls maskineriet att stämma. Gästerna vinner välförtjänt med 1-4 (0-3) efter att Filip Laudon stått för en sen reducering på straff.

Matchens sponsor, Advokatfirman Glimstedt, utsåg bortalagets Mohamed Said Ahmed samt GoIF:s hårt spelande mittback Thomas Florén till Matchens Lirare i respektive lag. Bra jobbat och stort tack Glimstedt!

Matchen är i stort Tunabros med undantaget inledningen och avslutningen. Första kvarten är jämn där Sundborn är uppe och hotar ett par gånger, men därefter krackelerar det mesta. I mitten av 1:a halvlek sker en 6-minuterskollaps där hemmalaget slarvar till det tre gånger om varpå de hamnar i en jobbig uppförsbacke som de inte lyckas besegra. Laget släpper in mål som de utan att förta sig allt för mycket borde ha kunnat avstyra - väldigt billiga mål med andra ord. GoIF kommer helt ur balans och positionsspelet är allt annat än strukturerat. En minst sagt jobbig 1:a halvlek.

Sundborn samlar mod i paus men tidigt i 2:a halvlek släcker Tunabro lagets sista gnista hopp när de gör 0-4 på ett sätt som bekant nog borde ha kunnat stoppats utan några större svårigheter. Hemmalaget växer in i matchen under halvlekens gång - i takt med att Tunabro trappar ner på tempot - och trycker ner gästerna i slutet. Alf Carlsson får en knuff i ryggen i boxen med ca 10 minuter kvar som renderar i en straff vilken Filip Laudon förvaltar säkert, men då är det givetvis för sent för att kunna hota Tunabro.

Även om GoIF saknar flertalet spelare kan de inte blunda för att de står för ett riktigt bottennapp. De hamnar i en ond cirkel där fel leder till fler fel och kollektivet tappar konceptet, men dessa matcher sker tyvärr emellanåt och det gäller att ta lärdom av dem.

Nya tag borta mot Ludvika FK U på söndag kl 15!